MENIU

Curtea de Conturi impută pierderi de sute de mii de lei conducerii Circului Globus

Foto: panoramio.com

Circul a ajuns în instanţă! Curtea de Conturi a cerut Tribunalului Bucureşti să ajute statul să recupereze datoriile acumulate de Circul Globus prin neplata taxelor şi impozitelor. În plus, inspectorii fiscali au constatat că managementul a cheltuit nejustificat sute de mii de lei. Conducerea Circului a contestat raportul Curţii de Conturi.

Un capitol aparte al Raportului Curţii de Conturi se referă la plăţi nelegale şi plăţi în avans de 100% pentru bunuri care nu au fost primite.

Potrivit raportului, Circul a cumpărat cu banii jos cinci semiremorci. A aşteptat livrarea lor aproape trei luni fără să încaseze penalităţi pentru întârziere. A pierdut astfel 80.000 de lei. Alţi 6.000 de lei au fost pierduţi pentru întârzierile nesancţionate la livrarea unui cort de circ în valoare de peste 62.000 de euro.

Însă cea mai bizară dintre operaţiunile financiare înregistrate în contabilitatea Circului Globus a fost o plată de peste 36.000 de lei către o firmă care s-a ocupat de lucrări la instanlaţia de gaze. Circul a dat banii pentru demontarea unor cazane care nu existau nici pe hârtie, nici în realitate.

Raportul Curţii de Conturi o învinovăţeşte pe directoarea circului, Brânduşa Novac, alături de întreaga conducere economică, pentru abaterile descoperite.

Conducerea Circului Globus a refuzat să comenteze raportul Curţii de Conturi în absenţa directoarei care este plecată din ţară.