MENIU

Cursurile Colegiului "Matei Basarab" din Bucureşti suspendate pentru o săptămână, din cauza gripei porcine

Foto: iasicastiga.ro

Cursurile Colegiului "Matei Basarab" au fost suspendate luni pentru şapte zile, după ce au fost diagnosticate patru cazuri de gripă porcină, dintre care trei la elevi de la clase diferite şi unul la un cadru didactic, au declarat reprezentanţi ai Inspectoratului Școlar Bucureşti.

Dintre cele 457 de unităţi de învăţământ din Capitală luni dimineaţa, doar Colegiul "Matei Basarab" şi-a suspendat cursurile. Totodată, la intrarea în clase, toţi copiii au fost dezinfectaţi şi consultaţi, potrivit lui Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului.

Decizia de se suspenda cursurile este una firească, a precizat Banu, pentru a preîntâmpina răspândirea virusului A/H1N1 în şcoli, fiind luată de Direcţia de Învăţământ în urma unei adrese scrise şi conform Ordinului Ministerului Sănătăţii.

Numărul cazurilor de gripă porcină din România ajunsese, duminică seară,  la 907 după ce, duminică, în intervalul ora 12.00 - 18.00, au fost confirmate 25 de infecţii cu virusul A/H1N1,potrivit ultimului bilanţ al Ministerul Sănătăţii. Cele mai multe dintre cazurile depistate în cele şase ore sunt din Bucureşti (14 cazuri), judeţele Iaşi (trei), Neamţ şi Bacău (două). În judeţele Constanţa, Teleorman, Timiş şi Tulcea a fost depistat câte un caz de infectare.
Din totalul pacienţilor, peste 360 se află sub tratament.

Luni au fost reluate cursurile la Liceul Agricol, Colegiul Naţional M. Sadoveanu şi Grupul Şcolar Economic de Turism (corp A şi corp B) din Iaşi, la Şcoala Generală Filiaşi din Dolj şi la Liceul Militar Câmpulung Moldovenesc din judeţul Suceava şi la Colegiul Naţional Ferdinand I din Bacău şi la şcolile 147 şi 153 din Capitală.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.

Campania naţională de vaccinare împotriva gripei porcine va începe la 26 noiembrie. Primii vor fi vaccinaţi elevii, studenţii şi personalul medical. Pentru a putea vaccina şi copiii între 6 luni şi 6 ani, categorie de risc care nu va fi acoperită de vaccinul produs la Institutul "Cantacuzino", autorităţile vor cumpăra 500.000 de doze de vaccin din străinătate, de la producătorul GlaxoSmithKline.