MENIU

Curentul a publicat o nouă stenogramă a unei convorbiri care ar fi avut loc între Bogdan Chirieac şi şeful ANI

<descriere>

Publicaţia care, acum o săptămână, a dat startul de-acum numitelor \"stenograme de campanie\" vine cu un nou episod. După trei zile de promovare agresivă, Curentul publică stenograma unei convorbiri care ar fi avut loc între Bogdan Chirieac şi şeful ANI, Cătălin Macovei.

Chirieac îi poveşteşte şefului ANI cum ar fura Mircea Geoană milioane de euro, bani de campanie electorală pe care i-ar da... soacrei.

Bogdan Chiriac vorbeşte cu şeful ANI ca şi cu un amic, fără nicio urmă de limbaj protocolar. După părerea lui, pe care i-o împărtăşeşte cu năduf lui Macovei, candidatul PSD Mircea Geoană ar fi conştient de eşecul de la prezidenţiale, aşa că ar fi decis să folosească altfel banii de campanie.

BC: Deci, Cătăline, începe o campanie anti-Băsescu şi anti-Geoană. O să spui, bine, de ce anti-Geoană? De ce? Geoană ştie că n-are nicio şansă şi atunci toţi banii pe care i-a strâns, şi a stråns cåteva ZECI DE MILIOANE, îi duce la soacră-sa. N-ai văzut aşa ceva. Bătrâne, n-a plătit nicăieri pe nimeni!
CM: De ce?
BC: Păi dacă tot pierde.
CM: Păi şi nu ţipă lumea, băi, banii, ţi-am dat banii, ce faci?
B.C. Deci ai våndut locurile-n parlament!... Aici la stånga?
CM: Da, încolo...
BC: Ai våndut locurile în parlament, ai vândut locurile în ministere, ţi-ai luat banul, bătråne. Ai intrat pe toate deal-urile (n.r.: afacerile) şi s-au aşezat nişte lucruri. Şi frate, ai strâns bani. Ai luat cu şapte mâini

În aceeaşi înregistrare, Chirieac vorbeşte despre înregistrare despre un material difuzat de Realitatea TV.

B.C: Şi de ce mi l-au ... şi pe Cătălin Predoiu?... N-am apucat să vorbesc cu Vîntu faţă către faţă. Chestia aia făcută de Realitatea cu intratul în vestiar peste el. Băi, nu se poate aşa ceva
Cătălin Macovei: Ei, nu se poate. Bine că n-a intrat la duş.
BC: Da, mă. Aşa ceva, şi înregistrare ilegală. Băi, nu se poate aşa, băi, nu se poate aşa ceva. Şi Vîntu ştia de chestia asta că i-am zis: „Băi, ce ...., mă, asta-i Realitatea?“ Face: Să mă dai în judecată!
CM (întrebător): Aa?
BC: Să mă dai în judecată!
CM: Cine-a zis?
BC: Vîntu! Tre’ să ajung să vorbesc faţă către faţă cu el.

Înregistrarea despre face vorbire Bogdan Chirieac în această stenogramă a fost difuzată de Realitatea TV pe 22 septembrie. Întrebat la sala de fitness despre greva din Justiţie, ministrul de Resort, Cătălin Predoiu, a spus că magistraţii au intrat în grevă pentru bani şi că protestul ar înceta-o dacă i-ar lăsa şefii, care îi instigă.