MENIU

Cupa României - FC Timişoara va suporta reparaţia peluzei avariate de suporterii săi

Foto: www.agenda.ro

FC Timişoara va suporta costurile pagubelor pe care le-au produs fanii săi la meciul din finala Cupei României, cu CFR Cluj, atunci când un grup de suporteri bănăţeni a intrat pe terenul de joc, incident în urma căruia s-a produs un conflict cu forţele de ordine.

"Nu avem o situaţie a valorii pagubelor din acest moment, dar aceasta se va face împreună cu directorul administrativ al clubului. În mod normal, se face un proces verbal cu jandarmii şi forţele de ordine, iar clubul timişorean va plăti pentru că a luat la cunoştinţă de pagubele produse şi a cerut procesul verbal de constatare", a spus primarul oraşului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, pe site-ul oficial al grupării gorjene.

Edilul s-a arătat surprins de situaţia confictuală care a apărut la finala Cupei: "La noi, la Târgu Jiu, sunt primele incidente de acest gen. Scaune s-au mai rupt, dar puţine, însă niciodată nu s-a aruncat cu ele pe teren şi nici nu s-au rupt gardurile, şi nici fanii nu au intrat pe gazon. Păcat, pentru că ştiam că galeria Timişoarei e una civilizată. Lumea rămâne acum cu aceste imagini ale incidentelor, dar noi nu avem nicio vină, ne-am făcut datoria şi am asigurat condiţii să se joace fotbal pe teren".

Mai mulţi suporteri ai echipei FC Timişoara au trecut de cordonul de jandarmi care îi păzea, profitând şi de faptul că nu mai exista gard de protecţie în sectorul lor, au intrat pe teren în timpul unei faze de atac a bănăţenilor, în minutul 86. Unul dintre suporteri a furat mingea, în timp ce un altul a fost oprit cu greu exact înainte să ajungă la banca tehnică a timişorenilor.

După acest episod, s-a iscat un conflict general între fanii bănăţeni şi jandarmi, iar suporterii au început să rupă scaune şi să le arunce spre forţele de ordine, dar au aprins şi multe torţe şi fumigene. În timpul scandalului, un jandarm a fost lovit puternic şi a căzut pe pista de atletism, dar s-a ridicat destul de repede. De asemenea, mai mulţi suporteri au fost răniţi. Într-un final, jandarmii au intervenit în forţă şi au evacuat o mare parte a galeriei bănăţene, în sectorul lor mai rămânând aproximativ 200 de fani.

Formaţia antrenată de Antonio Conceicao, CFR Cluj, a reuşit să câştige Cupa României, sâmbătă, pentru a doua oară consecutiv, după ce în finală a învins o altă echipă din provincie, FC Timişoara, scor 3-0. La finalul meciului, jucătorii timişoreni au refuzat să vină şi să primească medaliile, după ce Marian Iancu le-a transmis să rămână la vestiare, nemulţumit fiind de maniera de arbitraj a lui Cristi Balaj.