MENIU

Cupa României: FC Timişoara a acces în semifinale după ce a trecut de Gloria Bistriţa, scor 2-0

Echipa antrenată de Gabi Balint a trecut, miercuri, de Gloria Bistriţa, scor 2-0, într-un joc din sferturile de finală ale Cupei României, în care golurile au fost marcate în ultimele 3 minute ale partidei.

FC TIMIŞOARA - GLORIA BISTRIŢA 2-0 (Magera 90, Curtean 90+2)

FC Timişoara: Pantilimon - Bădoi, Luchin, Nibombe, Latovlevic - Alexa, B. Borbely (Curtean 46) - Arm. Karamian, Magera, Art. Karamian (Rusic 78) - Bucur (Amuneke 67). Antrenor: Gabi Balint.

Gloria Bistriţa: Albuţ - Vagner, Ninu, Mureşan, Miclăuş - Coroian, Dos Santos - Negrean (Achim 58), Enescu, Roman (Băjenaru 73) - C. Borbely (Silvăşan 75). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Cartonaşe galbene: Bucur 22 / Vagner 26, Dos Santos 34, Negrean 57

Arbitri: Cristian Balaj - Octavian Şovre, Eduard Dumitrescu

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (Cluj); Spectarori: 1.000

Cum s-au marcat golurile:

1-0, min. 90: Magera a fost angajat foarte bine în careul bistriţenilor, a şutat puternic, Albuţ a reuşit să devieze, dar mingea a lovit bara şi a intrat în poartă.

2-0, min. 90+2: Alexandru Curtean a primit o pasă pe flancul stâng, a preluat şi l-a învins pe Albuţ cu un şut plasat la colţul lung.

În minutul 6 al partidei, bistriţenii au avut şansa să deschidă scorul, dar lovitura de cap a lui Csaba Borbely, venită după centrarea lui Coroian, a lovit transversala porţii lui Pantilimon. Timişorenii au replicat 15 minute mai târziu, când Magera a rămas singur cu Albuţ, dar şutul său puternic a fost respins de portarul ardelenilor.

În minutul 77, Cristian Silăvăşan a avut ocazie foarte mare de a marca, după ce a rămas într-o poziţie favorabilă în urma unui un-doi cu un coechipier, dar şutul său de la marginea careului de 6 metri a fost blocat foarte bine de Costel Pantilimon, care a plonjat la sacrificiu în faţa atacantului bistriţean.

La doar 5 minute, timişorenii au avut şi ei două mari ocazii de gol. Mai întâi, Amuneke a şutat foarte bine din centrul careului, dar Albuţ a reuşit să scoată foarte bine în aut de poartă. La faza imediat următoare, Dejan Rusic a fost găsit foarte bine în careu, dar lovitura sa de cap, dintr-o poziţie excelentă, a trecut pe lângă poartă.

Mijlocaşul timişorenilor, Alexandru Curtean, a reuşit primul său gol pentru formaţia de pe Bega, de când a fost transferat de la Gaz Metan Mediaş. Fotbalistul mai are la activ 7 goluri în Liga I, dar toate au fost reuşite pentru fosta sa echipă.

La meciul de pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu au fost prezenţi aproximativ 600 de suporteri ai formaţiei FC Timişoara, care au cântat pe tot parcursul jocului. De partea cealaltă, bistriţenii au fost susţinuţi doar de 5 fani.

Până acum s-au calificat în semifinalele competiţiei formaţiile CFR Cluj şi FC Vaslui, după ce au trecut de Pandurii Tg. Jiu, respectiv Unirea Urziceni. În ultimul joc din faza sferturilor de finală se vor întâlni, miercuri seară, Dinamo şi Rapid, în derby-ul acestei faze a competiţiei.

FC Timişoara şi Gloria se vor întâlni peste 10 zile şi în Liga I, pe terenul bistriţenilor, într-un meci ce va conta pentru etapa a 27-a. În tur, bănăţenii s-au impus, la limită, scor 1-0, prin golul marcat de Winston Parks.
Mai multe articole despre:
Gloria Bistriţa semifinale sferturi FC Timişoara