MENIU

Cupa Davis - Marat Safin l-a învins pe Victor Crivoi şi Rusia conduce România, scor 1-0

Foto: www.flickr.com

Tenismenul rus Marat Safin l-a învins, astăzi, pe românul Victor Crivoi, scor 7-6(5), 6-4, 6-4, în cadrul primului meci din întâlnirea de Cupa Davis dintre România şi Rusia, care are loc în Sala Transilvania din Sibiu.

În primul set, Victor Crivoi a mers cap la cap cu Marat Safin, surprinzându-l pe rus cu lovituri precise, dar şi cu un servici eficient. S-a mers în tie-break, unde românul nu a profitat de egalitatea de 5-5 şi s-a văzut învins, scor 7-5.

În setul doi, Safin s-a desprins după 3-3, a câştigat pe serviciul lui Crivoi şi a reuşit să ducă scorul la 5-3, chiar dacă Crivoi a avut 30-0 pe serviciul rusului. Românul nu a reuşit să speculeze greşelile pe care Safin le-a făcut şi a fost învins şi în setul doi, scor 6-4.

În setul trei, Crivoi nu a mai reuşit să-i ţină piept lui Safin şi, de la 2-2, serviciul său nu a mai fost atât de eficient, fapt ce l-a adus pe rus în avantaj, scor 4-2. Românul a reuşit să-şi câştige serviciul de două ori până la final, dar Safin a punctat decisiv pentru 6-4. Primul meci al zilei a durat 1 oră şi 57 de minute.

Programul meciurilor din întâlnirea de Cupa Davis dintre România şi Rusia:

Astăzi: Victor Hănescu-Mihail Iujnâi;

Sâmbătă: Marius Copil/Horia Tecău-Teimuraz Gabaşvili/Dmitri Tursunov - ora 13:00;

Duminică: Victor Hănescu-Marat Safin - ora 12:00; Victor Crivoi-Mihail Iujnâi.

Meciul de Cupa Davis dintre România şi Rusia are loc în perioada 6-8 martie, în sala Transilvania din Sibiu. România şi Rusia s-au întâlnit de patru ori până acum (1969, 1972, 1973, 1997), iar scorul general al întâlnirilor este de 3-1 în favoarea românilor.