MENIU

Cupa Confederaţiilor - Blatter consideră că organizarea turneului a fost de nota 7,5

Foto: FIFA

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Joseph Blatter, a afirmat că ediţia din 2009 a Cupei Confederaţiilor a fost o competiţie de nota 7,5, deoarece mai există unele probleme, printre care transportul şi cazarea, relatează AFP.

"Pe o scală de la 1 la 10, aş da nota 7,5 Comitetului de Organizare pentru această repetiţie generală a Campionatului Mondial, dar nota este una foarte satisfăcătoare. La nota 5 trebuia să repetăm, la 6 ajungeam la liceu. Dacă la 4 decembrie, când va avea loc tragerea la sorţi, vom ajunge la 8, vom intra la Universitate. Pentru nota 10 am obţine masterul", a glumit Sepp Blatter.

Oficialul FIFA a adăugat că una dintre problemele care îl preocupă înainte de CM 2010 este securitatea, dar că directorul general al Comitetului de Organizare, Danny Jordaan, se descurcă foarte bine. "Mai există probleme din punct de vedere logistic, mă gândesc la transport şi la cazare. Acest lucru este foarte important pentru că Africa de Sud va primi peste 450.000 de vizitatori", a mai spus acesta, care a precizat că directorul general al FIFA va discuta cu mai mulţi miniştri sud-africani privind detaliile privind organizarea turneului.

"Cupa Mondială pe continentul african este foarte importantă pentru FIFA. După multe ezitări şi critici am spus 'da' Africii. Continentul va demonstra lumii că este capabil să organizeze o mare manifestaţie sportivă", a mai spus Blatter.