MENIU

Cum se tratează ciuperca piciorului

Cum se tratează ciuperca piciorului

Ciuperca piciorului, cunoscută şi sub denumirea de “piciorul atletului”, este o infecţie a pielii piciorului, din cauză micotică.

Mai exact, o infecţie provocată de nişte microorganisme care se găsesc în mod normal pe pielea noastră, dar care produc infecţii atunci când echilibrul pielii este perturbat şi, din diferite cauze, pe piele apar răni sau iritaţii. Tocmai de aceea, acestă afecţiune se mai numeşte şi “piciorul atletului” – deoarece sportivii folosesc adesea încălţăminte din materiale sintetice, care irită pielea piciorului, o fac să transpire excesiv şi de aici apar şi infecţiile.
 
Care sunt simptomele ciupercii piciorului

După cum spuneam, microorganismele care provoacă această afecţiune se găsesc în mod normal pe pielea noastră, însă profită de micile iritaţii, tăieturi şi transpiraţie pentru a se înmulţi şi pentru a provoca infecţii. Primele semne pe care le poţi remarca atunci când suferi de ciuperca piciorului sunt mâncărimea şi înroşirea pielii în anumite zone ale tălpii sau între degetele de la picior. Pe măsură ce infecţia avansează, pot apărea chiar şi mici sângerări, senzaţia de arsură sau pielea se poate crăpa.

Dacă ştii că suferi de o infecţie micotică trebuie să ai mare grijă să nu îi infectezi şi pe cei din jurul tău, având în vedere că este o afecţiune contagioasă, care se transmite foarte uşor celorlalţi membri ai familiei prin prosoape sau papuci, de exemplu.

Citeşte mai mult pe unica.ro

Mai multe articole despre:
picior ciupercă