MENIU

CSU Ploieşti, campioană a României la baschet masculin pentru a şasea oară la rând

Foto: www.csuasesoft.ro

Formaţia CSU Ploieşti a câştigat, sâmbătă, al şaselea titlu consecutiv de campioană a României la baschet masculin, după ce a învins, cu scorul de 80-66 echipa Elba Timişoara în al treilea meci al finalei Diviziei A.

Formaţia prahoveană câştigase deja primele două meciuri ale finalei disputate după sistemul "cel mai bun din cinci meciuri", astfel că victoria de sâmbătă a dus scorul general la 3-0.

La finalul partidei, după tradiţionala tăiere a plasei de la cele două coşuri şi înainte de a primi medaliile de campioni, jucătorii de la CSU Asesoft Ploieşti au făcut o baie de şampanie şi au desfăşurat pe parchet un tricou imens cu numărul 9 şi cu numele lui Alexe. Ei au dedicat, astfel, succesul fostului jucător de la CSU Asesoft Ploieşti, Toni Alexe, decedat în ianuarie 2005, într-un accident rutier produs la câteva ore după ce condusese echipa prahoveană în calitate de căpitan spre Final Four-ul FIBA Europe Cup, Conferinţa de Sud.

MVP-ul ultimului meci al finalei a fost Virgil Căruţaşu, de la CSU Ploieşti.

În finala mică, scorul general al confruntării CSU Sibiu - CS Otopeni este 2-1, după ce ardelenii s-au impus, tot sâmbătă, cu scorul de 94-83. Al patrulea meci dintre cele două formaţii se va disputa marţi, pe terenul formaţiei CS Otopeni.