MENIU

CSM cere intervenţia CNA, în urma criticilor aduse magistraţilor în cazul Becali

Foto: wordpress.com

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) consideră că CNA trebuie să intervină şi solicită încetarea oricăror presiuni prin intermediul media asupra proceselor în desfăşurare, se arată într-un comunicat al Consiliului, ca reacţie la ieşirile publice din cazul Gigi Becali.

CSM precizează că hotărârile judecătoreşti sunt supuse căilor de atac.

"Doar instanţele de judecată au dreptul şi obligaţia să se pronunţe asupra temeiniciei unei hotărâri judecătoreşti, iar procedurile judiciare trebuie să se desfăşoare exclusiv în faţa instanţelor de judecată. În calitate de garant al independenţei justiţiei, CSM solicită încetarea atacurilor la adresa vieţii private a magistraţilor. Soluţionarea acuzelor de orice natură trebuie să reprezinte o stare de normalitate într-un stat de drept în care instituţiile statului sunt chemate să aplice exclusiv legea. CSM recomandă echilibru şi respect faţă de reprezentanţii autorităţilor judiciare şi faţă de lege şi solicită încetarea oricăror presiuni prin intermediul media asupra proceselor în desfăşurare", se arată în comunicatul CSM.

Potrivit acestuia, CNA trebuie să intervină în mod ferm pentru a stopa altfel de derapaje.

Reacţia CSM a venit după criticile aduse în presă la adresa judecătorului care a acceptat arestarea lui Gigi Becali cerută de procurori, magistrat care şi-a motivat, sâmbătă, hotărârea.

Acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, Gigi Becali a fost arestat preventiv, vineri 3 aprilie, de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, însă decizia nu este definitivă.

Reamintim că Gigi Becali a fost reţinut de procurori, joi, 2 aprilie, la ora 13.00, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu alte patru persoane, ulterior, fiind reţinut o a şasea persoană. Cea de-a şaptea persoană căutată de poliţişti nu a fost găsită, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Mai multe articole despre:
magistraţi proces CSM CNA intervenţie George Becali