MENIU

CSM a discutat sesizarea privindu-l pe procurorul care nu a făcut recurs în cazul Gorbunov

foto: csm1909.ro

Secţia de procurori a CSM în materie disciplinară a discutat astăzi sesizarea inspectorilor aceleaşi instituţii privindu-l pe procurorul Marius Vlădoianu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, care nu a făcut recurs în cazul eliberării pe motive medicale a lui Serghei Gorbunov

Astfel, Gorbunov a făcut trei cereri de întrerupere a pedepsei pe motive medicale. Prima cerere a fost făcută în 2007, pe motiv de nevralgie intercostală şi furunculi, şi i-a fost respinsă lui Gorbunov la Tribunalul Dolj. A doua a fost depusă pe 10 ianuarie 2008 şi de asemenea i-a fost respinsă în primă instanţă în martie 2008. La recurs, Curtea de Apel Craiova a decis, în octombrie 2008, să respingă cererea, pentru că Gorbunov era deja eliberat.

Asta pentru că, pe 15 ianuarie 2008, Gorbunov a făcut aceeaşi cerere de întrerupere a pedepsei, bazată pe aceeaşi expertiză medicală. Urmare a acestei cereri, pe 5 mai 2008, Tribunalul Dolj, prin magistratul Maria Nicola, a decis eliberarea lui Gorbunov pentru a se opera de glaucom.

Decizia din 5 mai 2008 a rămas definitivă, pentru că nu a fost atacată de procurori.

Două persoane au fost împuşcate, pe 29 ianuarie, şi o alta, rănită, în faţa unei case de schimb valutar din Braşov.

Serghei Gorbunov a fost reţinut de poliţişti, pe 31 ianuarie, anchetatorii stabilind, ulterior, că acesta ieşise din închisoare pe motive medicale, fără să se mai întoarcă la timp în penitenciar.