MENIU

CSM a decis încetarea detaşării procurorului Dicu la Penitenciarul Giurgiu

Foto: News In
Directorul Penitenciarului din Giurgiu a venit la un bal mascat îmbrăcat în deţinut, încătuşat şi escortat de doi gardieni
Adrian Dicu: Nu m-am gândit la asemenea consecinţe greu de imaginat.

Secţia pentru procurori a CSM a decis, joi, încetarea detaşării procurorului Adrian Dicu din funcţia de şef al Penitenciarului Giurgiu, începând cu data de 15 ianuarie, Dicu urmând să revină ca procuror la Parchetul General.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că s-a dispus un control la Penitenciarul Giurgiu, după ce Federaţia Sindicatelor din ANP a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării procurorului Adrian Dicu din funcţia de director. 

ANP susţine că instituţia a fost sesizată de unii angajaţi din sistem, atât membri de sindicat cât şi persoane neafiliate unei grupări sindicale, cu privire la activitatea desfăşurată de directorul şi unul dintre directorii adjuncţi din Penitenciarul Giurgiu.

Pentru balul mascat al Penitenciarului Giurgiu, directorul Adrian Dicu a hotărât să-şi facă o intrare de pomină. Şi a reuşit. S-a îmbrăcat în deţinut, şi-a pus cătuşe la mâini şi, însoţit de doi agenţi ai închisorii, a fost adus la petrecere. Gestul teribilist s-ar putea să-l coste scump, pentru că întreaga scenă a fost filmată, iar sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au trimis-o superiorilor. VEZI VIDEO

"Singura măsură pe care o aveam la dispoziţie a fost aceea de a informa conducerea Ministerului de Justiţie şi de a sesiza Consiliul Superior al Magistraturii, singurul abilitat să dispună măsuri legale împotriva acestei persoane", a precizat Ioan Bala, director Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

"Nu m-am gândit la asemenea consecinţe greu de imaginat la momentul de faţă şi chiar şi acum", a declarat procurorul Adrian Dicu, în cadrul emisiunii "Realitatea te priveşte". "Am organizat petrecerea cu încredere în oamenii din jurul meu, neconsiderând că fac ceva greşit, rău, condamnabil", a completat acesta.

În replică, Crin Antonescu, vicepreşedintele PNL, a concluzionat: "Condiţia de zeghe nu e un subiect de distracţie."

Aceasta nu este singura ispravă a directorului Penitenciarului din Giurgiu care ajunge la Consiuliul Superior al Magistraturii. Sindicatele susţin că, în iulie 2007, Adrian Dicu, invitat la nunta medicului Penitenciarului Giurgiu, ar fi scos abuziv din post doi agenţi ai închisorii, cărora le-a ordonat să fure mireasa. În replică, şeful penitenciarului din Giurgiu susţine că sesizările, trimise de doi angajaţi ai penitenciar care fac parte dintr-un sindicat, nu sunt reale.

Mai multe articole despre:
penitenciar deţinut şef bal mascat