MENIU

CSM a amânat discuţia pe marginea contestaţiilor făcute de magistraţii doljeni din cazul Gorbunov

foto: usjudgenews.com

Plenul CSM a amânat, joi, pentru o săptămână, din lipsă de cvorum, discuţiile privind contestaţiile formulate de magistraţii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi de la Tribunalul Dolj, care au fost revocaţi în cazul Gorbunov.

CSM trebuia să ia în discuţie contestaţiile procurorilor Gheorghe Stoian, Tena Tulitu şi Ioana Sandu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, care au fost revocaţi în urma cazului Gorbunov.

Totodată, plenul urma să dezbată contestaţiile formulate de judecătorii Dumitru Stanciu şi Constantin Diaconu, de la Tribunalul Dolj, împotriva deciziei de revocare din funcţie.

Pe 5 martie, CSM a amânat discuţia privind contestaţiile formulate de procurorii doljeni în cazul Gorbunov, cu două săptămâni, pentru ca aceştia să-şi poată pregăti apărărea.

Procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Gheorghe Stoian, adjuncta Tena Tulitu şi şeful Secţiei Judiciare, Ioana Sandu, au fost revocaţi, pe 5 februarie, prin decizia Secţiei pentru procurori a CSM. Tot atunci, au fost revocaţi preşedintele Tribunalului Braşov, Aurelia Munteanu, şi preşedintele Secţiei penale, Dan Iulian Năstase.

Ulterior, pe 11 februarie, Secţia pentru judecători a CSM a decis revocarea preşedintelui Tribunalului Dolj, Constantin Diaconu, şi a vicepreşedintelui Dumitru Stanciu, ca urmare a deficienţelor din cazul Serghei Gorbunov.

Tribunalul Dolj a fost instanţa care a decis eliberarea pe motive medicale a lui Gorbunov, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj nu a atacat această decizie. Tribunalul Braşov a fost instanţa de executare în cazul Serghei Gorbunov şi a decis condamnarea la 15 ani de închisoare a acestuia.