MENIU

Croaţia - Dinamo Zagreb şi-a înlocuit antrenorul în aceeaşi zi în care l-a instalat în funcţie

Oficialii lui Dinamo Zagreb au anunţat, joi seară, că Krunoslav Jurcic este noul antrenor al echipei, deşi în cursul aceleiaşi zile tehnicianul Ilija Loncarevic a fost instalat pe banca tehnică a campioanei en-titre din prima ligă croată.

Anunţul a fost făcut public de către preşedintele Mirko Barisic, care a precizat că întreaga conducere a votat în unanimitate numirea lui Juric în funcţia de antrenor al echipei.

Noul tehnician al lui Dinamo a pregătit ultima dată pe Slaven Koprivnica, formaţie alături de care în stagiunea 2007-2008 a terminat pe locul secund în campionat, realizând ce mai bună performanţă din istoria clubului. Juric, în vârstă de 39 de ani, este fost internaţional croat şi a participat alături de naţionala ţării sale la Campionatul Mondial din 1998.

Joi dimineaţă, conducerea grupării din Zagreb anunţa că Ilija Loncarevic fost instalat pe banca tehnică a campioanei en-titre, înlocuindu-l în funcţie pe Marijan Vlak. Acestuia din urmă i s-a imputat că a cedat locul de lider rivalei Hajduk Split, în faţa căreia Dinamo a pierdut cu scorul de 0-2 la finele lunii februarie.

Formaţia din capitala Croaţiei se află în prezent pe poziţia secundă în campionat, unde după 20 de etape a adunat 42 de puncte, cu două mai puţin decât liderul Hajduk.

Altfel, conducerea lui Dinamo Zagreb a decis să rezilieze contractele atacanţilor Bosko Balaban şi Tomislav Sokota, ambii foşti internaţionali croaţi.
Mai multe articole despre:
dinamo zagreb