MENIU

Criza economică a crescut numărul de infracţiuni în Statele Unite şi Rusia

Foto: Realitatea TV

După criză, crimă! titrează cotidianul francez Les Echos care prezintă şi statistici în acest sens. Numărul băncilor şi magazinelor jefuite a crescut la New York după începutul crizei financiare. Şi în Rusia, şomajul a contribuit la creşterea infracţionalităţii, relatează agenţia Interfax. Nici Europa nu este scutită de acest fenomen.

O dovadă este chiar jaful de joi de la o bancă aflată chiar în Parlamentul European. Hoţul a pătruns nestingherit, cu o armă, în sediul instituţiei europene de la Bruxelles. A ameninţat angajaţii, iar aceştia, speriaţi, i-au dat toate bancnotele din sertare: în total 50 de mii de euro.

Criza economică, spun specialiştii în probleme de securitate, a dus la creşterea numărului de furturi din magazine. Ei susţin că şi tentaţiile sezonului de reduceri duc la un număr mai mare de incidente violente.

Potrivit statisticilor prezentate de televiziunile americane, în ultimele luni ale lui 2008, numărul băncilor jefuite în New York a crescut cu aproape 60 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Cu aceeaşi situaţie se confruntă şi Rusia. Avertismentul de creştere a numărului de furturi şi jafuri a venit în urmă cu câteva zile chiar de la preşedintele Dmitri Medvedev. El pune infracţionalitateaa pe seama scăderii veniturilor şi a numărului din ce în ce mai mare de şomeri.
Mai multe articole despre:
Rusia SUA bănci criză jafuri furturi jaf armat