MENIU

Criza de cazuri COVID se amplifică pe continentul european: 100.000 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore

europa covid

Europa a depășit, joi, 100.000 de cazuri de SARS-COV-2 raportate într-o singură zi, pentru prima dată de la începutul pandemiei, după ce state precum Rusia și Marea Britanie nu au avut niciun moment de respiro în ceea ce privește creșterea numărului de infecții în ultimele cinci zile, relatează Reuters.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în Europa constant în ultima săptămână, chiar dacă în țările cele mai afectate din lume, precum India și Brazilia, trendul pare să fie descrescător. Epicentrul pandemiei în regiunea europeană s-a mutat către Marea Britanie, Rusia, Spania și Franța, care au raportat cel puțin 10.000 de cazuri în fiecare dintre ultimele trei zile. Și România a atins în două zile consecutiv borna de 3.000 de cazuri raportate la fiecare 24 de ore.
 
Rusia a raportat cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei, noul record de 12.126, depășindu-l pe cel stabilit în 11 mai cu 470 de cazuri. Marea Britanie a înregistrat peste 17.000 de cazuri joi. În acest moment, Europa a înregistrat peste 16% din totalul cazurilor de coronavirus în lume și aproape 22% din bilanțul total al deceselor.
Mai multe articole despre:
europa coronavirus