MENIU

Cristian Diaconescu: Scoaterea sintagmei "proiectul Nabucco", o decizie ciudată de la Bruxelles

Foto: empower.ro

România a blocat discuţiile din cadrul reuniunii periodice a miniştrilor de Externe de la Bruxelles la capitolul pachetului energetic. Asta pentru că în concluziile finale nu se mai face referire strict la proiectul Nabucco, au declarat pentru NewsIn surse de la Bruxelles.

Mai exact, Bucureştiul s-a declarat nemulţumit că în pachetul de finanţare privind securitatea energetică sintagma "proiectul Nabucco" a fost înlocuită de "coridoare energetice unice". Discuţiile vizau pachetul pentru energie care primeşte sprijin financiar de la Uniunea Europeană.

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu spune la Realitatea FM că totuşi proiectul Nabucco nu a ieşit de pe lista de priorităţi europene. Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene trebuiau să discute luni pe marginea Concluziilor Consiliului European de primăvară şi a pachetului de proiecte prioritare în domeniul energetic ca parte a planului european de redresare economică.

Liderii celor 27 de state membre ale blocului comunitar se vor reuni la Bruxelles joi, 19 martie, pentru a găsi soluţii de abordare a crizei economice şi a strategiei fragmentate a blocului comunitar cu privire la sectorul energetic.
Mai multe articole despre:
Bruxelles Diaconescu Nabucco