MENIU

Cristi Minculescu va primi o parte din ficatul soţiei

Foto: metalfan.ro

Şanse mari pentru Cristi Minculescu! Solistul de la Iris s-a întors sâmbătă noapte în România cu avionul. Comisia de medici care îl supraveghează în clinica din Germania a hotărât că Rodica Minculescu, soţia artistului, este un donator compatibil.

Bucata de ficat care va fi prelevată de la donator trebuie să aibă însă 0,8% din greutatea corporală a primitorului. Medicii trebuie să decidă acum dacă transplantarea se poate face fără niciun risc pentru Rodica Minculescu.

Încă de duminică, cei doi au făcut mai multe analize şi teste de compatibilitate. La începutul săptămânii viitoare, aceiaşi medici vor evalua din nou toate analizele şi vor da un verdict final. Dacă totul decurge bine, transplantul poate fi făcut până într-o lună, după concertul Iris de pe 2 martie. Boala hepato-renală pe care Cristi a moştenit-o de la tatăl său a provocat apariţia mai multor chisturi la nivelul ficatului. Nu există tratament medicamentos, astfel că, singura soluţie este un transplant de ficat.

Cristi Minculescu, în vârstă de 50 de ani, cântă în Iris din anul 1980 şi este considerat unul dintre simbolurile rock-ului autohton. În 2007, la împlinirea a 30 de ani de activitate a trupei, Minculescu şi colegii săi au fost decoraţi de preşedintele Traian Băsescu.