MENIU

Cristi Chivu: Noi trebuie să ne facem datoria indiferent de selecţioner

Foto: NewsIn

Căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, a declarat, joi, după demiterea selecţionerului că nu are preferinţe în privinţa înlocuitorului lui Victor Piţurcă, explicând că jucătorii trebuie să îşi facă datoria, indiferent de cine se află pe banca tehnică.

"Nu era corect ca Federaţia să se sfătuiască cu jucătorii în privinţa situaţiei selecţionerului. Noi trebuie să jucăm, să ne facem datoria. Viitorul selecţioner se va confrunta cu aceeaşi problemă ca fostul. Aria de selecţie nu e prea mare. Sper să reuşească să facă o selecţie cât mai bună şi împreună să avem succes", a declarat Cristian Chivu.

Căpitanul naţionalei a catalogat supoziţiile în legătură cu faptul că nu ar fi vrut să joace, invocând că este accidentat, drep "simple speculaţii la care nici nu merită să răspundă" şi a explicat că nu are preferinţe între un tehnician tânăr şi apropiat de jucători şi unul vârstnic şi cu mai multă experienţă. "La fel de bine putem continua şi cu un om care are o vârstă mai înaintată şi o experienţă mai mare. Important este să fie persoana corectă, care să fie în măsură să preia echipa naţională, să se creeze atmosferă bună şi să se aducă jucătorii cei mai buni", a opinat Chivu, care a mai fost de părere că s-a ratat calificarea la Mondiale atât de către jucătorii care au fost pe teren, cât şi de lipsa infrastructurii.

Referitor la lista cu numele presupuşilor înlocuitori ai lui Piţurcă, căpitanul naţionalei a comentat: "Dacă sunt pe listă, înseamnă că au valoare. Pentru mine, antrenorul care ne pregăteşte este cel mai bun din lume. La federaţie este o echipă care ştie ce e de făcut".

Mircea Sandu a declarat joi, într-o conferinţă de presă oficială, că a mandatat Comitetul Executiv al FRF, prin persoana lui Ionuţ Lupescu, să poarte negocieri cu Victor Piţurcă pentru ruperea contractului pe cale amiabilă.
Mai multe articole despre:
demitere antrenor Cristi Chivu selecţioner