MENIU

Crin Antonescu nu îl susţine pe Traian Băsescu în turul II

<descriere>
Crin Antonescu nu-l susţine pe Traian Băsescu în turul II

Este exclusă orice colaborare între mine şi Traian Băsescu, este exclusă orice susţinere a lui Traian Băsescu din partea electoratului meu în turul II. Este mesajul transmis luni de preşedintele PNL, Crin Antonescu. Preşedintele PNL a ţinut să precizeze că nu a discutat încă nici cu candidatul susţinut de PD-L, nici cu candidatul PSD.

Antonescu a spus că este decisiv ce se întâmplă cu votul celor care au optat pentru el în primul tur şi, în acest context, a declarat că este exclusă orice colaborare între el şi Traian Băsescu şi că nu le va recomanda votanţilor săi să se îndrepte către Băsescu.

\"Când aud din toate părţile comentarii despre trocuri, propuneri etc, vreau să fie clar. Rămâne valabil ceea ce am spus de la începutul campaniei. Este exclusă orice colaborare între mine şi Traian Băsescu şi este exclusă orice susţinere a lui Traian Băsescu din partea electoratului meu\", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat că nu a avut niciun fel de discuţii cu Băsescu, deşi propuneri au existat. \"Nu am avut discuţii şi nu voi avea discuţii cu Traian Băsescu\", a ţinut să clarifice preşedintele liberal.

Potrivit liderului liberal, pe 6 decembrie românii vor avea de ales \"între două rele\". \"Băsescu nu este un om de dreapta, iar afinitatea lui este un tertip\".

\"Am ratat o mare şansă de a schimba esenţial soarta vieţii politice din România şi am ratat o mare şansă de a schimba România din temelii. Nu a fost posibil acum, din varii motive, dar ceea ce s-a dovedit este că împotriva unor aparate foarte bine organizate de campanie electorală, de informare şi dezinformare, împotriva unor aparate de propagandă extrem de puternice, lipsiţi de toate aceste arme, am reuşit totuşi un scor considerabil, am reuşit cu toate voturile acestor oameni, să contăm şi este decisiv ceea ce aceşti alegători care ne-au dat votul lor vor face în turul doi al alegerilor prezidenţiale\", a spus Antonescu.

Crin Antonescu a recunoscut că nu va intra în turul II al alegerilor prezidenţiale, considerând, totuşi, că alegerea sa de aproape două milioane de români reprezintă \"cele mai multe voturi luate vreodată de vreun liberal şi cel mai bun rezultat al unui candidat al PNL din 1990 încoace\".

\"Cel mai posibil în turul II se vor întrece Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Nu ştim încă rezultatul final, dar probabil este vorba de aproape două milioane de voturi. Este o mare reuşită pentru PNL şi pentru un candidat liberal din 1990 încoace. Antonescu şi-a arătat mulţumirea pentru prezenţa semnificativă la vot, mai ales din partea unor categorii \"care de ani de zile nu mai votaseră - tinerii şi intelectualii\".

\"Câştigul cel mare a fost ieşirea într-o proporţie semnificativă la vot a unor categorii care de ani de zile nu mai votaseră, cei tineri şi intelectualii. Le înţeleg şi le împărtăşesc amărăciunea. Am ratat o mare şansă de a schimba viaţa politică din România şi de a schimba România din temelii\", a mai spus liberalul.

\"Dar am reuşit un scor considerabil şi este decisiv ceea ce aceşti alegători care mi-au dat votul lor, ce vor face în turul II al alegerilor prezidenţiale\", a anunţat Antonescu, menţionând că electoratul nu este al lui, ci sunt oameni care au adoptat platforma lui electorală şi l-au susţinut.

Pe de altă parte, Antonescu s-a referit şi la ceea ce a numit alterarea procesului de vot. \"Cred că este vorba de fraudă masivă. N-am vrut să mai discut acum despre lucruri pe care nu le pot rezolva eu. Au fost fraude şi la europarlamentare, am văzut şi ieri ce se întâmplă. De-asta, atunci când Băsescu vorbeşte despre dreapta, nu cred că cineva poate să-l ia în serios, eu în niciun caz. Dreapta nu înseamnă impozit forfetar, nici demagogia anti-parlamentară a lui Băsescu, nu înseamnă alegători căraţi dintr-o parte în alta cu microbuzele, ameninţările primarului Craiovei\", a comentat liderul PNL.

\"Despre cele întâmplate ieri, despre fraudele masive, despre voturi din nou cumpărate, despre turismul electoral, despre secţii de votare speciale care pentru unii au stat deschise şi pentru alţii s-au închis, despre toate lucrurile acestea când vom avea un bilanţ, vom vorbi. Dar mi-e că vom vorbi din nou degeaba, pentru că după cele petrecute la europarlamentare, cei din PSD, pentru că erau la guvern, au tăcut, au închis ochii şi au mers mai departe. Iar ceea ce s-a întâmplat ieri este o sfidare, din punctul acesta de vedere, faţă de cetăţenii României care şi-au exprimat dreptul de vot\", a comentat Antonescu.

Preşedintele liberal a ţinut să sublinieze că, spre deosebire de europarlamentare, când a fost absenteism, pe 22 noiembrie a fost prezenţă. \"Asta a fost impresionat, este un lucru peste care eu nu pot să trec, este un lucru foarte important pentru care voi mai face politică atât cât voi mai face. Este un lucru foarte dur să vezi că oamenii ies la vot şi că, într-un fel sau altul, votul lor este deformat, este furat sau batjocorit\", a spus Antonescu.