MENIU

Crin Antonescu îşi va flutura demisia în cadrul reuniunii CEx de astăzi, susţine \"Gândul\"

Crin Antonescu

Liberalii trebuie să decidă, astăzi, dacă vor rămâne în Opoziţie, alături de Crin Antonescu, sau dacă întră la guvernare cu democrat-liberalii, în formula Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit unor surse citate de jurnaliştii de la \"Gândul\", se pare că în cadrul reuniunii CEx de astăzi, Antonescu va ameninţa că pleacă din fruntea partidului dacă PNL intră la guvernare alături de PD-L.

Surse din partid au declarat, marţi, pentru jurnaliştii de la Gândul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, va ameninţa, astăzi, că va pleca din fruntea partidului dacă PNL intră la guvernare alături de PD-L.

Sursele citate spun că nu este vorba despre o simplă ameninţare şi că Antonescu va face acest lucru dacă liderii locali trec de partea lui Tăriceanu şi acceptă oferta lui Traian Băsescu de a guverna alături de democrat-liberali. Crin Antonescu nici nu ar putea face altceva, dată fiind campania electorală şi discursurile postelectorale antibăsesciene ale liderului PNL.

Călin Popescu Tăriceanu a încercat, marţi, să adune susţinere pentru intrarea la guvernare. Mai mult, potrivit aceloraşi surse, se pare că Tăriceanu a mai avut, marţi, încă o discuţie cu Traian Băsescu pe tema viitorului premier.

Pentru a avea şanse reale, Tăriceanu trebuie să le prezinte colegilor un candidat de premier \"onorabil\". O opţiune ar fi Mugur Isărescu. Cealaltă variantă apărută pe piaţă, Mihai Răzvan Ungureanu, este considerată inacceptabilă şi asta deoarece actualul director al SIE nu a fost perceput ca un liberal fidel PNL.

Mai multe articole despre:
null