MENIU

Crin Antonescu: Băsescu trebuie să dea un răspuns clar şi urgent tuturor acuzaţiilor aduse de S.R. Stănescu

Foto: NewsIn
Antonescu: Îi solicit lui Traian Băsescu să dispună toate măsurile necesare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a solicitat marţi preşedintelui României, Traian Băsescu, explicaţii clare şi detaliate în legătură cu acuzaţiile aduse de Sorin Roşca Stănescu.

"Îi solicit lui Traian Băsescu să dispună toate măsurile necesare. să facă toate demersurile necesare, prin intermediul instituţiilor statului pe care le coordonează, pentru a da un răspuns clar şi urgent tuturor acuzaţiilor care i se aduc în materialul publicat de Sorin Roşca Stănescu", a spus Antonescu.

Liderul PNL susţine că poziţia României ca membru NATO şi UE riscă prejudicii de imagine fără precedent: "Riscă imaginea unei ţări în care instituţiile statului nu-şi fac datoria sau în care, mai rău, conform afirmaţiilor jurnalistului, sunt complice la acţiuni ilegale la operaţiuni condamnate de legislaţia internă şi internaţională".

Antonescu spune că este datoria lui Băsescu, în calitate de şef de stat, să dea explicaţii clare, urgente şi detaliate. Preşedintele PNL a mai precizat că, în calitate de senator, a adresat cereri oficiale unor instituţii din statul român pentru a da răspunsuri la acuzaţii.