MENIU

Crin Antonescu a câştigat alegerile, dar în jocul online PresedinteleMeu

Presedintelemeu.ro a depășit deja 20.000 de jucători înscriși

Candidatul liberal conduce detașat în opțiunea de vot a electoratului reunit în jocul online de strategie PreședinteleMeu.

În ziua alegerilor prezidenţiale, pe 22 noiembrie, candidatul liberal Crin Antonescu avea susţinători mai numeroşi şi mai bine organizaţi decât ceilalţi doi principali contra-candidaţi, Băsescu şi Geoană. Acesta este rezultatul primul tur al campaniei virtuale din jocul online de strategie PreşedinteleMeu, creat de Voxline Communication, companie ce furnizează servicii integrate de mobile marketing, împreună cu REALITATEA.NET.

Lansat în septembrie, a depășit deja 20.000 de jucători înscrişi, din care peste 15.000 activi până la primul tur, din 22 noiembrie. În ziua alegerilor, Crin Antonescu conducea detaşat cu 34 de judeţe, urmat de Mircea Geoană și Traian Băsescu cu câte 3 judeţe, Kelemen Hunor cu un judeţ.

Acum, în cel de-al doilea tur, doar jucătorii care îi simpatizează pe candidaţii \"finalişti\" mai pot efectua acţiuni \"electorale\" în sprijinul acestora, susţinătorii lui Crin Antonescu putând opta să transfere punctele create unuia din cei doi candidaţi rămaşi şi să lupte pentru victoria finală a noului favorit sau să rămână fideli lui Crin, ceea ce face ca deznodământul să rămână deschis.

În prezent, Antonescu conduce în 24 judeţe, urmat de Mircea Geoană în 9 judeţe, Băsescu în 7 și Hunor în 1 judeţ.

\"Jocul a prins foarte bine în rândul utilizatorilor online, dat fiind numărul de utilizatori atrași până acum; am avut chiar situații inedite, în care jucătorii au folosit ca avatar postere cu candidatul preferat sau au pus la descrierea personală slogane de campanie, fapt ce a contribuit la promovarea proiectului. Mai mult decât atât, 31 dintre jucatori au evoluat de la stadiul de simpatizanți și au atins rangul maxim de director de campanie. Aștept cu interes să vad cum deznodământul jocului și care vor fi rezultatele alegerilor prezidențiale online\", declară Dan Vîrtopeanu, Director General, Voxline Communication.

Antonescu a ajuns pe primul loc având cei mai mulţi susţinători (peste 8.900). Traian Băsescu avea 4.800 de susţinători şi Mircea Geoană (3.200). Ca nivel de activitate, susţinătorii lui Mircea Geoană au generat cele mai multe puncte/jucător, urmaţi de susţinătorii lui Traian Băsescu.