MENIU

Creditorii Chrysler au contestat vânzarea companiei către Fiat la Curtea Supremă

Foto: wlfi.com

Fondurile de pensii din statul american Indiana încearcă să blocheze vânzarea producătorului auto Chrysler către compania italiană Fiat apelând la Curtea Supremă, a anunţat Wall Street Journal (WSJ), potrivit AFP.

Potrivit coditianului financiar, recursul a fost înaintat sâmbătă, înainte de miezul nopţii, după decizia Curţii de Apel de la New York care confirmase vineri vânzarea celor mai importante active ale Chrysler către un grup de investitori condus de Fiat.

Astfel de recursuri sunt aprobate rar de Curtea Supremă, dar în cazul în care acest lucru se va întampla, acordul cu Fiat ar putea fi amânat timp de mai multe săptămâni sau chiar luni, în funcţie de perioada de care au nevoie fondurile de pensii ca să pregătească recursul.

Potrivit WSJ, judecătorul Ruth Bader Ginsburg va examina recursul şi ar putea lua o decizie în mod individual sau în urma consultării cu reprezentanţii Înaltei Curţi. Ea are posibilitatea să refuze apelul sau să le ceară celor două părţi implicate să-şi argumenteze poziţiile.

Fondurile de pensii din Indiana susţin că preluarea Chrysler de către Fiat este neconstituţională deoarece consideră că favorizează marii creditori în detrimentul celor mici.

Chrysler, care era unul dintre cei trei mari producători auto americani, alături de Ford şi General Motors (GM), a înaintat pe 30 aprilie cerere pentru intrarea în faliment.