MENIU

Credincioşii din Braşov şi Sibiu au luat în acest an Lumină adusă direct de la Mormântul Sfânt

Foto: frontpress.ro

Credincioşii din Braşov şi Sibiu au luat în acest an lumină adusă direct de la Mormântul Sfânt de la Ierusalim, doi preoţi din cadrul Protopopiatului Braşov s-au deplasat cu un elicopter la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, unde a sosit, de la Ierusalim, o delegaţie a Patriarhiei Române.

"La iniţiativa, cu sprijinul şi cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, Lumina Sfântă care se pogoară odată pe an la Mormântul Sfânt la Ierusalim de Paştele ortodox va fi adusă şi în Mitropolia Ardealului, la bisericile din Sibiu şi Braşov", a declarat preot profesor Aurelian Reit, preot paroh al bisericii "Sfânta Treime" din Şcheii Braşovului.

Părintele Reit, împreună cu parohul de Bran, Gheorghe Colţea, vor prelua Lumina Sfântă de la Otopeni şi, cu un elicopter, o vor aduce întâi la Sibiu şi apoi la Braşov, unde va fi preluată de preoţii tuturor bisericilor din Protopopiatul Braşov.

"Este pentru prima oară când Lumina Sfântă de la Sfântul Mormânt va ajunge la Braşov. Ne bucurăm că, datorită Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, credincioşii noştri vor avea ocazia de a primi Lumina Sfântă pogorâtă peste Sfântul Mormânt de la Ierusalim", a mai spus părintele Reit.

Duminică, în prima zi de Paşti, după terminarea slujbei celei De-a Doua Învieri, în bisericile braşovene va avea loc şi un pelerinaj, organizat la iniţiativa Î.P.S. dr. Laurenţiu Streza, pelerinaj în cadrul căruia credincioşii şi preoţii de la patru-cinci biserici se vor aduna la una dintre acestea, unde se va săvârşi o slujbă specială.
Mai multe articole despre:
credincioşi preot Ierusalim lumină Paşte