MENIU

Cotidianul canadian The Globe and Mail va renunţa la 10% din angajaţi, din cauza crizei financiare

Foto: unadorned.org

Conducerea cotidianului canadian The Globe and Mail a anunţat că va reduce efectivele cu 10%, adică un număr de 80-90 de angajaţi, aşteptând în special plecări voluntare, potrivit AFP.

Redactorul şef al ziarului, Philip Crawley, a anunţat că va aştepta câteva săptămâni ca numărul angajaţilor să se reducă prin plecări voluntare până să treacă la concedieri.

Motivul acestor reduceri de personal este, potrivit lui Crawley, scăderea veniturilor din publicitate, sumă estimată la 40 de milioane de dolari pentru anul fiscal în curs. "Nu ne-am confruntat, în ultimii ani, cu o cădere financiară de asemenea gravitate", a spus Philip Crawley.

The Globe and Mail are aproximativ 800 de angajaţi şi aparţine grupului CTVglobemedia, care deţine şi canalul de televiziune CTV. De altfel, şi conducerea televiziunii a anunţat 105 disponibilizări.

Membrii Sindicatului canadian al Comunicaţiilor, Energiei şi Tipografilor au subliniat că trebuie să se ţină cont de faptul că un număr mare de disponibilizări ar duce la scăderea calităţii ziarului şi, implicit, a popularităţii acestuia. "Ne aşteptăm ca jurnaliştii concediaţi să fie reangajaţi după stabilizarea economiei", a spus vice-preşedintele sindicatului, Peter Murdoch.

Această acţiune nu este prima de acest fel în Canada. Luna trecută, cel mai important grup de presă din Canada, Corporation Sun Media, a anunţat reducerea personalului cu 600 de angajaţi, adică 10% din efectivul total. În noiembrie, un alt grup de presă cunoscut, Canwest Global Communications, a suprimat 560 de posturi, respective 5% din angajaţi.
Mai multe articole despre:
angajaţi Canada concedieri ziar criză economică