MENIU

Coroana Statuii Libertăţii ar putea fi redeschisă publicului, la opt ani de la atentate

Foto: visitingdc.com

Coroana de pe Statuia Libertăţii, monument din SUA care simbolizează libertatea şi democraţia, ar putea fi redeschisă pentru vizitatori până la Ziua Naţională, 4 iulie, a declarat secretarul de Interne Ken Salazar.

Statuia, unul dintre primele lucruri văzute de milioanele de imigranţi care soseau la New York în secolele al XIX-lea şi al XX-lea, a fost închisă publicului după atentatele din 11 septembrie 2001, din cauza problemelor de securitate.

Muzeul şi puntea de observaţie de la baza statuii au fost redeschise în 2004, însă accesul dincolo de aceste două zone a rămas interzis.
Întrebat despre posibilitatea de a deschide vizitatorilor zona superioară a statuii până la 4 iulie, când Statele Unite îşi sărbătoresc independenţa, Salazar a răspuns: "Vom încerca să facem tot ce putem. S-ar putea să o deschidem pentru grupuri mai mici".

National Park Service a închis coroana pentru că accesul se făcea pe o singură scară, iar, în cazul unei urgenţe, nu ar fi existat o cale rapidă de ieşire. "Dacă pui câteva sute de oameni acolo şi are loc un atentat, mulţi ar muri foarte repede", a declarat Salazar, care a precizat că aşteaptă să primească la 15 aprilie un raport despre consecinţele pe care redeschiderea coroanei statuii le-ar putea avea asupra securităţii şi despre măsurile care pot fi luate.

Mai multe articole despre:
SUA turişti vizitatori Statuia Libertăţii