MENIU

Cornel Penescu este suspectat de spălare de bani prin firma PIC şi FC Argeş

Foto: NewsIn

Procurorii DNA îl suspectează pe patronul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, de spălare de bani în acelaşi dosar în care este acuzat că a mituit mai mulţi arbitri, în acest caz fiind pus sub acuzare pentru trafic de influenţă şi Florin Prunea, declară surse judiciare pentru NewsIn.

"Specialiştii DNA Piteşti sunt aproape de a finaliza o constatare tehnico-ştiinţifică în dosarul lui Penescu. Acolo s-a urmărit să se vadă dacă banii scoşi cash din societate, adică din PIC, s-au întors în societate sub alte forme. Pentru că banii scoşi pentru şpaga arbitrilor la meciurile FC Argeş, trebuiau să se reîntoarcă într-un fel în societate. Dacă nu s-ar întoarce, am vorbi clar de delapidare.  Practic, se caută un traseu al banilor. Mai mult, acea constatare a specialiştilor vizează şi posibile fapte de evaziune fiscală făcute tot de Penescu. Oricum, aproape sigur va urma o extindere la Penescu pentru acuzaţia de spălare de bani", au explicat pentru NewsIn surse judiciare.

Aceleaşi surse au confirmat că directorul de relaţii internaţionale al FRF, Florin Prunea, a fost şi el pus sub acuzare pentru trafic de influenţă, după ce procurorii spun că el a primit de la Cornel Penescu 12.000 de dolari pentru a interveni pe lângă membrii mai multor Comisii din cadrul FRF pentru ca patronul FC Argeş să scape de anumite sancţiuni.
Mai multe articole despre:
DNA FC Argeş Piteşti Florin Prunea Cornel Penescu