MENIU

Coproducţia "Katalin Varga", prezentată la şase festivaluri de film, în această toamnă

Foto: www.slicker.ro

Coproducţia anglo-româno-ungară "Katalin Varga", câştigătoare a unui Urs de Argint la Festivalul de la Berlin din 2009, participă până în noiembrie la alte şase festivaluri de film.

"În prezent, producţia se aflaă la Festivalul de la Melbourne, în Australia şi în Polonia, la Era New Horizons Film Festival din Wroclaw. Va urma o participare la un festival de film din Coreea, iar în septembrie va fi prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la Atena, în Grecia. Tot în septembrie, va participa şi la un festival în Slovacia, iar în octombrie va merge la Festivalul de la Köln", a precizat regizorul şi producătorul Tudor Giurgiu.

Începând cu 16 octombrie, "Katalin Varga" va rula şi pe marile ecrane din România. Regizată de Peter Strickland, pelicula o are ca protagonistă pe actriţa clujeancă Hilda Peter. Scenariul urmăreşte povestea unei femeie izgonite de acasă de soţul care a aflat că nu el este tatăl copilului ei.

"Caravana Cinematografică", regizată de către Titus Muntean şi inspirată de romanul omonim scris de Ioan Groşan, este aproape de finalizare. Potrivit producătorului român, pelicula a fost deja trimisă în selecţie la mai multe festivaluri. Premiera în România va avea loc în primăvara anului 2010.

Acţiunea peliculei este plasată în anii '60 şi are ca pretext prezentarea unor filme sovietice de propagandă într-o localitate izolată din Transilvania. Distribuţia filmului îl include şi pe Mircea Diaconu.