MENIU

Copos spune că va înştiinţa Parlamentul European cu privire la "intoleranţa rasială" a lui Becali

Foto: NewsIn

Patronul Rapidului, George Copos, a cerut, vineri din cadrul FRF şi LPF să sancţioneze "cu severitatea cuvenită" declaraţiile lui Gigi Becali, care i-a numit ţigani pe el şi pe fanii giuleşteni, şi a anunţat că le va aduce la cunoştinţa Parlamentului European.

"Este inexplicabil pentru mine cum un europarlamentar şi candidat la preşedinţia României, aşa-zis exponent al democraţiei, poate recurge la un astfel de limbaj suburban, incalificabil. Sunt sigur că această răbufnire viscerală trădează, pe lângă binecunoscutele carenţe de comportament care îl caracterizează pe patronul Stelei, şi disperarea sa ca urmare a faptului că nu mai poate stăpâni fenomenul stelist, precum şi spaima că în confruntarea Steaua-Rapid, din 24 octombrie, nu-l vor mai ajuta nici măcar manevrele subterane al căror fervent practicant s-a dovedit a fi. Solicităm în modul cel mai categoric ca forurile competente din FRF şi LPF să sancţioneze cu severitatea cuvenită declaraţiile lui Gigi Becali", a spus Copos, pe blogul său.

Patronul Rapidului a menţionat că va aduce la cunoştinţa Parlamentului European declaraţiile lui Becali şi aşteaptă să se autosesizeze Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării: "Vom aduce la cunoştinţa Parlamentului European modul în care un membru al acestui prestigios organism înţelege să-şi exercite statutul său. Sper de asemenea că de această dată Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării se va autosesiza şi va face ceea ce trebuie să facă o instituţie guvernamentală plătită din bani publici: să ia măsurile cuvenite împotriva unei manifestări publice de intoleranţă rasială fără precedent. Nu este prima dată când sesizăm acest organism, dar până acum, din păcate, n-am observat nicio măsură convingătoare care să pună capăt acestui gen de comportamente".

Într-o intervenţie telefonică la Telesport, Becali a spus că nu le dă niciun bilet fanilor rapidişti pentru meciul din Ghencea, care se va desfăşura cu porţile închise, numindu-i pe aceştia "ţigani": "Ţiganii ăştia de la Rapid mă înjură la Piatra Neamţ, la Ploieşti, la Bacău! Nu o să intre niciun rapidist în Ghencea, ţiganii să se ducă la ei acasă să înjure! Dacă mă uit bine, şi Copos este la fel ca ei, ţigan. Este cam bruneţel şi are tenul închis la culoare. Am vorbit cu Copos şi m-a luat cu vrăjeli comuniste. I-am spus că la mine în casă singurul regulament care se respectă este cel făcut de mine. Nu-i dau decât jumătate de bilet şi să văd acum cum vine el la meci sau cum o să vină cu rapidiştii lui".
Mai multe articole despre:
Gigi Becali George Copos stadion suspendare