MENIU

Copiii români învaţă fizică şi matematică, dar ajung să le urască

Foto: RTV

Noţiuni avansate de fizică şi matematică se predau în toate statele lumii, dar modul de predare diferă, a spus la Realitatea FM, Nicolae Zamfir, director general al Institutului Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei".

"Dacă nu se fac la înţelesul copiilor şi să se predea exact cât trebuie, ei vor ajunge să urască aceste noţiuni", a spus Zamfir.

Acesta a adăugat că printre soluţii se numără bani mai mulţi pentru profesori, dar şi modificarea programei şcolare şi a manualelor.

Un proiect al Societăţii Academice din România îşi propune schimbarea modului greoi de predare a ştiintelor exacte în România după modelul Statelor Unite, unde se pune mai mult accentul pe o gândire critică şi pe elemente care pot fi folosite în viaţa de zi cu zi.

Rezultatele slabe ale sistemului educaţional din România ar necesita o reformare a programei şcolare, mai ales la disciplinele exacte, arată o analiză prezentată de Societatea Academică din România (SAR). Potrivit responsabilului acestui proiect, Cristian Hatu, în ceea ce priveşte predarea matematicii şi a ştiinţelor, în România, spre deosebire de Statele Unite, "nu se dezvoltă gândirea critică, ci mai mult o gândire tehnică şi greoaie".

Ascultă aici interviul cu Nicolae Zamfir, director general al Institutului Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei"