MENIU

Copiii de trei ani, care nu manifestă semne de teamă, ar putea fi criminalii de mâine

Copii violenţi

Ultimele studii indică faptul că acei copiii de trei ani, care nu manifestă semne de frică, sunt predispuşi să încalce legea când ajung la maturitate.

Alţi factori care influenţează acest lucru sunt  educaţia primită de la părinţi, numărul ridicat al membrilor familiei sau chiar alimentaţia.

Acum 20 de ani, cercetătorii au realizat un experiment pe 1.800 de copii care aveau trei ani, din Mauritius, o insulă din Oceanul Indian. Aceştia au fost expuşi unor serii de sunete, unele dintre ele erau scurte şi înfricoşătoare, în timp ce celelalte erau plăcute.

După 20 de ani, aceeaşi echipă a realizat un nou studiu pe 137 din subiecţii care participaseră la primul studiu. Dintre aceştia, 131 erau barbaţi, iar 6 erau femei, toţi comiseseră crime. Niciunul dintre aceşti parţicipanţi nu a arătat vreun semn de teamă la vârsta de trei ani, când au fost expuşi primului experiment.

\"Studiul este cu atât mai relevant cu cât are o durată de 20 de ani\", a declarat Elissa P. Benedek, doctor psihiatru, potrivit news.health.com.

Mai multe articole despre:
copii studiu teamă frică Oceanul Indian Mauritius