MENIU

Copiii de la UMT din Timişoara merg să se joace la Muzeul Satului

Foto: Realitatea TV

Au propria curte însă merg să se joace la Muzeul Satului. Este vorba despre copiii de la grădiniţa UMT din Timişoara. Ei ies foarte rar în spaţiul de joacă de la grădiniţă şi asta pentru că la aproape 50 de metri se află fabrica de anvelope Continental. Educatoarea copiilor spune că aerul este irespirabil şi că micuţii nu sunt în siguranţă.

Zilnic, copiii de la grădiniţa UMT din Timişoara merg să se joace la Muzeul Satului. Părinţii se tem pentru sănătatea copiilor însă nu au unde să îi ducă. Din cauza mirosului insuportabil de cauciuc, conducerea grădiniţei a decis să nu îi mai lase pe copii să se joace în curte.

"De obicei nu folosim curtea pentru că în general se simte mirosul de la Continental, mirosul greu de cauciuc", a afirmat Cornelia Buruian, directoarea grădiniţei. 

Timişorenii au făcut demersuri pentru ca fabrica să-şi reducă activitatea sau să-şi mute sediul. Fără niciun rezultat însă. Garda de Mediu Timiş a măsurat compuşii organici volatili care produc mirosul şi a constatat că fabrica depăşeşte nivelul maxim admis. Conducerea unităţii a contestat însă decizia în instanţă.

"Deci în acest moment suntem într-un impas legal în sensul că societatea Continental ne-a acţionat în judecată. Nu se poate acţiona în sensul limitării producţiei. Nici măcar nu se pune problema.", a declarat Gelu Cădariu-comisar Garda de Mediu.

Conducerea fabricii nu a dorit să comenteze situaţia de la grădiniţa UMT. 

Mai multe articole despre:
Timişoara grădiniţă Timiş Garda de Mediu cauciuc