MENIU

Copacii din Pasul Gutâi care pun în pericol siguranţa circulaţiei rutiere au fost tăiaţi

Prefectul judeţului Maramureş, Sandu Pocol, a dispus tăierea copacilor de pe marginea Drumului Naţional 18, din Pasul Gutâi, care pun în pericol siguranţa circulaţiei rutiere.

Din cauza greutăţii zăpezii aproase, mai mulţi copaci s-au prăbuşit zilele trecute pe carosabil, în zona Pasului Gutâi, blocând traficul rutier.

Reprezentanţii secţiei Drumuri Naţionale Maramureş au semnalat că principala problemă în zonele de munte unde s-au înregistrat ninsori însemnate, a existat pericolul prăbuşirii copacilor pe carosabil, din cauza greutăţii zăpezii apoase de pe crengi. În acest sens, prefectul judeţului Maramureş, Sandu Pocol a dispus ca angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale şi ai Direcţiei Silvice să înceapă să taie copacii de pe marginea drumului care prezintă un pericol iminent de prăbuşire pe şosea.

Autovehiculele care nu sunt echipate corespunzător cu lanţuri şi alte dispozitive antiderapante nu au avut voie să circule pe DN 18, în Pasul Gutâi. Totodată, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Maramureş, comisar Dorin Gherman, a recomandat şoferilor să folosească ruta alternativă pe relaţia Baia Sprie - Cavnic - Ocna Şugatag pentru deplasarea în Maramureşul istoric.