MENIU

Conturile de economii ale românilor sunt din ce în ce mai mici

Foto: RTV

Bate vântul prin conturile de economii ale românilor. Suma pe care, în medie, fiecare reuşeşte să o pună de o parte este atât de mică, încât abia ajunge să aibă în cont unul sau două salarii medii pe economie.

Populaţia are în bănci depozite în diverse valute în valoare totală de 63 de miliarde de lei. Asta înseamnă 3000 de lei de persoană, adică două salarii medii nete. Lucrurile stau cel mai bine în capitală. Bucureştenii au 24 de miliarde de lei în conturi, adică 12 000 de lei de persoană.

Conturi ceva mai mari decât media naţională deţin clujenii, cu 4200 de lei de persoană şi braşovenii cu 3500 de lei pe cap de locuitor. Cu cât mergem mai spre sud, cu atât sunt şi conturile mai goale. Oamenii din această zonă câştigă atât de prost încât nu reuşesc să pună de o parte nici măcar un salariu.

În judeţul Giurgiu, de exemplu, economiile ajung la valoarea de numai 900 de lei de persoană. Dar nici în Călăraşi sau Ialomiţa situaţia nu este cu mult mai bună. Economiile din bănci, pe cap de locuitor, sunt în cele două judeţe de 10 ori mai mici decât în Bucureşti.

Mai multe articole despre:
depozite