MENIU

Contractul cu Ars Advertising este legal, spune Ministerul Mediului

Foto: unc.edu

Contractul Ministerului Mediului cu firma Ars Advertising este perfect legal, iar statul român nu are decât de câştigat. Este reacţia Ministerului după ce presa a criticat dur modul în care instituţia a atribuit un contract de 500.000 euro companiei de publicitate, fără a mai organiza o licitaţie în acest sens.

Este vorba despre un contract prin care firma Ars Advertising se obligă să realizeze o campanie de informare a programului POS Mediu. Societatea câştigase contractul, prin licitaţie, anul trecut.

În aprilie 2009, ministerul Mediului i-a atribuit acelaşi proiect de 500.000 euro, fără licitaţie.

Reprezentanţii instituţiei explică, însă, miercuri, că au continuat contractul cu aceeaşi agenţie în primul rând pentru a scurta timpul dedicat achiziţiei publice, procedura fiind foarte complicată şi îndelungată.

În plus, au fost menţinute aceleaşi preţuri stabilite în contractul anterior, anul trecut. Iar sumele au fost calculate la cursul valutar din acea perioadă: 3,66 de lei/euro. Valoarea contractului a fost suplimentată cu 45% din valoarea iniţială.

Ministerul Mediului mai explică faptul că procedura de extensie a contractului de servicii este perfect legală şi că s-au întrunit toate condiţiile necesare, astfel încât aceasta să fie aplicată.