MENIU

Contrabandă cu alcool, într-o ambulanţă falsă, în Bihor

foto: wordpress.com

Un arădean în vârstă de 27 de ani este cercetat de poliţiştii bihoreni după ce a fost prins în trafic în timp ce transporta 2.000 de litri de alcool, fără forme legale, într-o autoutilitară care avea însemnele Ambulanţei.

Agenţii  Serviciului Poliţiei Rutiere l-au oprit în trafic pe şofer, în timpul unui control de rutină, pentru că circula cu un far spart.

"În seara de 7 ianuarie, pe DN 19, în localitatea Biharia, pe relaţia Satu Mare - Oradea a fost depistată o autoutilitară care avea defecţiuni tehnice la un far. A fost oprită, avea însemnele ambulanţei. Conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere. În urma unor verificări făcute de cei de la Serviciul Poliţiei Române s-a descoperit că şoferul nu avea dreptul de a conduce", a spus comisarul şef Dorin Sava, şeful SPR Bihor. 

În urma controlului efectuat, poliţiştii au descoperit 2.000 de litri de alcool dublu rafinat a cărui provenienţă nu a putut fi justificată de către şofer. "Continuând controlul, s-a găsit în interiorul falsei ambulanţe s-a găsit cantitatea de 2.000 de litri de alcool dublu rafinat a cărui provenienţă nu a putut fi stabilită deocamdată. Au fost trimise probe la analize. Bănuim că este vorba de un alcool din care urma să se producă băuturi spirtoase, probabil fără forme legale" a afirmat şeful SPR Bihor. 

Autoutilitara condusă de arădean era echipată ilegal cu girofar de culoare albastră şi însemne specifice ambulanţei. Şoferul este cercetat de Poliţie pentru sâvârşirea infracţiunilor de achiziţionare de alcool fără autorizaţie, conducerea unui autovehicul având carnetul suspendat, respectiv fals privind identitatea.

Mai multe articole despre:
ambulanţă Bihor