MENIU

Consulul României la Torino a fost rechemat în ţară pentru clarificarea declaraţiilor legate de ministrul italian R. Maroni

Foto: consulatulromaniei.it
MAE: Consulul general al României la Torino, Iulia Buje, a fost rechemată în ţară pentru consultări

Consulul general al României la Torino, Iulia Buje, a fost rechemată în ţară pentru consultări, informează MAE. Ea va trebui să clarifice declaraţiile legate de faptul că ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, ar fi angajat la negru emigranţi români, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu.

Consulul general al României la Torino, Iulia Buje, a declarat că, în perioada 1998-2000, Maroni a sunat de mai multe ori la Consulatul României la Milano pentru a interveni pentru trei angajaţi români ai săi, potrivit  publicaţiei Cotidianul.

Iulia Buje, care era pe atunci consul la Milano, susţine că a vorbit personal de două ori cu Roberto Maroni, care dorea reglementarea situaţiei a trei români care lucrau pentru el, printre care o menajeră. Maroni, pe atunci parlamentar şi care fusese ministru de Interne în 1994-1995, ştia că aceşti români lucrau ilegal în Italia, a precizat Iulia Buje.  

Ea a mai vorbit despre ipocrizia italienilor care au descoperit că am fi infractori abia în 2007, când am devenit cetăţeni comunitari. "Până atunci făceau tot ce puteau pentru a ne aduce aici, deoarece italienii refuzau să mai facă unele munci", a declarat Iulia Buje.

Citeşte şi: Ministrul de Interne italian, Roberto Maroni, vrea să dea în judecată ziarul Cotidianul

Mai multe articole despre:
Italia Torino consul Maroni