MENIU

Constantin Popovici, numărul opt în lume la sărituri în apă, se antrenează cu sărituri pe ...saltele!

Constantin Popovici se antrenează într-una dintre sălile Complexului Lia Manoliu
Foto: RTV

România a surprins lumea nataţiei la Mondialele de la Roma. Constantin Popovici este al optulea din lume la sărituri în apă de pe platforma de 10 metri. Sportivul român cu cea mai bună clasare în istoria acestui sport se antrenează cu sărituri pe...saltele.

Face sărituri în apă, dar vede bazinul doar de câteva ori pe an. Se întâmplă în sportul din România. Constantin Popovici se antrenează într-una dintre sălile Complexului Lia Manoliu, la doi paşi de bazinul de sărituri aflat în paragină de zece ani. Platforma sa este de fapt o ladă.

"E greu de spus cât timp mă antrenez în apă, perioade mici, trei săptămâni în ultimul an. E greu cu orientarea în spaţiu dacă nu sari în apa", a declarat Constantin Popovici.

Singurele bazine din ţară cu platformă sunt la Sibiu şi în Bacau, dar asta înseamnă să stea departe de familie tot anul. Aşa că profită din plin de fiecare competiţie internaţională, unde transformă încălzirea în antrenament. La Roma a ieşit pe locul 8 în finala de sărituri de la 10 metri.

"Cu banii cheltuiţi de Monica Iacob Ridzi aş fi refăcut bazinele de la Lia Manoliu şi de la Tineretului", a spus antrenorul Florin Avasilioaiei.
Mai multe articole despre:
sărituri în apă