MENIU

Condoleeza Rice se întoarce să predea ştiinţe politice la Stanford

Foto: wordpress.com

Fostul secretar american de stat Condoleeza Rice se va întoarce la prestigioasa universitate americană Stanford, din California, unde va preda ştiinţe politice, a anunţat joi instituţia, relatează AFP.

Rice, în vârstă de 54 de ani, consilier pentru securitate naţională în timpul primului mandat al lui George W. Bush (2001- 2005), apoi şef al diplomaţiei între 2005 şi 2009, se va întoarce în următoarele luni la Stanford, aşa cum lăsase să se înţeleagă anterior, anunţând la sfârşitul lunii decembrie că îşi caută o locuinţă în apropiere de campus.

Numită vicedecan la Stanford la vârsta de 38 de ani, ea a anunţat săptămâna aceasta că nu va începe imediat să predea. Ea intenţionează să scrie mai multe cărţi şi să susţină conferinţe şi va face parte din consiliul de administraţie a grupului petrolier Chevron.

La "Hoover Institution", departamentul de ştiinţe politice al universităţii Stanford, fondat în 1891, Rice va lucra alături de un alt fost secretar de stat, George Schultz, şeful diplomaţiei în administraţia Regan, în perioada 1982 - 1989.

Întoarcerea la Stanford a lui Rice, unul dintre foştii arhitecţi ai politicii controversate a administraţiei George W. Bush, ridică unele semne de întrebare, potrivit ziarului The Stanford Progressive. "Poate să o primească Stanford, cu conştiinţa curată, fără să recunoască sau cel puţin să ancheteze posibile acţiuni reprobabile?", întreabă ziarul de stânga.

Mai multe articole despre:
Condoleeza Rice Stanford