MENIU

Condamnat pentru omor, un bărbat nu s-a mai întors la închisoare - Cum comentaţi?

Foto: RTV

O nouă dovadă despre modul în care justiţia şi poliţia din România lasă în libertate criminali periculoşi vine din judeţul Harghita. Un bărbat condamnat pentru omor este aşteptat de nouă ani la Penitenciarul din Miercurea Ciuc. Asta după ce a obţinut întreruperea pedepsei pentru un motiv incredibil: voia să repare o casă din care se mutase de 20 de ani.

Mircia Vitan a fost condamnat la închisoare în 1989, după ce a ucis cu lovituri de cuţit un bărbat, la Zalău.

După 10 ani de detenţie, a cerut întreruperea pedepsei. Vitan le-a spus judecătorilor că vrea să ajungă într-un sat din Harghita, unde ar fi locuit soţia şi cei trei copii ai săi. Mircia Vitan a susţinut că trebuie neapărat să repare acoperişul casei în care stătea familia sa. Ce nu le-a spus însă celor care l-au eliberat e faptul că se mutase din copilărie din satul unde voia să ajungă. Astfel, a ieşit din închisoare şi dus a fost.

Bărbatul trebuia să se prezinte la închisoarea din Miercurea Ciuc în ianuarie 2000, iar de atunci autorităţile încearcă să-l găsească prin adrese. El a efectuat doar 10 din cei 19 ani de pedeapsă, după care a cerut Tribunalului din Satu Mare o întrerupere de trei luni.

Penitenciarul Miercurea Ciuc a sesizat IPJ Harghita, printr-un număr de 12 adrese, pentru rearestarea deţinutului în cauză.

Anchetatorii cred că bărbatul se află în continuare în România, însă nu are un domiciliu stabil. Probabil că, dacă l-ar afla, ar primi o citaţie să se prezinte la penitenciar.

Mai multe articole despre:
penitenciar Miercurea Ciuc omor criminal