MENIU

CONCURS: WIZZitează Europa! Cu gondola prin Veneţia

Foto: flickr.com

Regina Adriaticii, Oraşul Apelor, Oraşul Podurilor, Oraşul Luminilor, La Dominante, Serenissima. Toate aceste titulaturi se referă la Veneţia, poate cel mai romantic loc de pe planetă


Dacă el, tânăr, frumos şi romantic, vrea să o ceară de soţie pe ea, tânără , frumoasă şi romantică, într-un loc special, primul gând îl va duce cu siguranţă la Veneţia. Pe o gondolă, pe un pod sau în Piaţa San Marco, ea nu are cum să refuze inelul cu diamante. Asta pentru că Veneţia nu este doar Regina Adriaticii, Oraşul Apelor, Oraşul Podurilor, Oraşul Luminilor, La Dominante, Serenissima, dar şi locul unde romatismul este riveran.

În Veneţia te simţi altfel, te simţi cu totul special. Eşti ca o proiecţie a ta într-un oraş atât de original încât parcă nu poate să existe cu adevărat. Când pleci de acolo te întrebi dacă ai visat sau dacă senzaţia de plutire a fost aievea, urmare a plimbării cu gondola pe unul dintre canalele Veneţiei.

Sunt multe lucruri de spus despre Veneţia, dar puţine care să nu fie cunoscute. Revistele de turism au pe copertă sau, în cel mai rău caz, pe primele lor pagini de interior fotografii cu Palatul Dogilor şi alte palate care îţi taie respiraţia, cu Piaţa di San Marco, populată zilnic de oameni curioşi şi porumbei prietenoşi, cu enorma Basilică di San Marco sau cu podurile făcute cu mult har. Despre oraş s-au făcut zeci, poate sute de filme, artistice şi documentare. Vă mai amintiţi de Frumoasa veneţiană?

Din păcate, oraşul nu o duce prea bine. Nivelul apei este în continuă creştere şi inundă Veneţia an de an. Statul a investit peste 3 miliarde de euro într-un sistem de bariere, care ar urma să fie terminat în 2011 şi care ar urma să protejeze superbul oraş din nord estul Italiei.

Cele mai bune comentarii vor fi premiate săptămânal cu două bilete de avion dus-întors catre destinatia propusă. Postează şi tu un comentariu cu cele mai atractive obiective turistice din destinaţia propusă de noi şi spune-ne cu cine ai pleca în vacanţă dacă ai câştiga.

Citiţi regulamentul concursului pentru mai multe detalii!

 

Mai multe articole despre:
turism Italia Veneţia Piaţa San Marco