MENIU

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena a fost transmis live în 40 de ţări

Foto: timpultau.ro

Cea de-a 70-a ediţie a concertului de Anul Nou, susţinut de Filarmonica din Viena, a fost transmis în direct în peste 40 de ţări, inclusiv în România.

Evenimentul găzduit de Musikverein din Vienna a fost difuzat înregistrat în alte 20 de ţări şi la 300 de posturi de radio.

Concertul a fost dirijat, în premieră, de Daniel Barenboim, pianist şi dirijor care lucrează din 1989 pentru Filarmonica Viena.

Programul concertului cuprinde 13 lucrări de Johann Strauss şi trei semnate de Joseph Haydn, Josef Strauss şi Josef Hellmesberger. Ca în fiecare an, concertul se va încheia cu "Marşul Radetzki", compus de Johann Strauss.

Biletele de intrare au fost vândute încă de la începutul anului. Ţinuta la concert a fost obligatorie. Domnii trebuie să fi purtat costum sau frac şi cravată sau papion, iar doamnele - rochie lungă.

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena este o tradiţie veche din 1939, în care sunt prezentate, în majoritate, creaţii ale familiei Strauss (Johann Strauss I, Johann Strauss II, Eduard Strauss şi Josef Strauss). În primii ani, concertul a avut loc pe 31 decembrie, după care data evenimentului a fost mutată pe 1 ianuarie.

Mai multe articole despre:
concert Viena anul nou