MENIU

Compania Naţională a Huilei Petroşani va fi monitorizată de o comisie a Ministerului Economiei

Foto: wordpress.com

Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani va fi monitorizată de o comisie a Ministerului Economiei, iar luni directorul general al companiei va afla dacă mai rămâne în funcţie, a declarat, la Petroşani, ministrul Adriean Videanu.

Ministrul Economiei s-a întâlnit vineri cu membrii Consiliului de Administraţie al CNH, dar şi cu liderii sindicali şi s-a declarat nemulţumit de managementul actualului director al companiei. Sindicatele, cât şi oficiali din conducerea companiei, au afirmat că în luna august este posibil ca minerii să nu-şi mai primească salariile, din cauza lipsei de lichidităţi.

"Asupra conducerii executive a CNH vom lua luni o decizie. Nu sunt mulţumit de faptul că s-a aşteptat mult prea mult, mai ales într-o situaţie de criză. Un manager trebuie să găsească soluţii să constate şi, din păcate, aici, la CNH, trebuie mai multă dinamicitate, mai multă implicare. Sper ca de luni să intram în normalitate", a declarat ministrul.

Ministrul a anunţat că va mai face în luna iulie o vizită în Valea Jiului, împreună cu ministrul Finanţelor, pentru a găsi "cele mai bune soluţii pentru demararea programului investiţional care să ducă la creşterea productivităţii CNH".
În ceea ce priveşte lipsa bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei pentru anul 2009 - motivul principal pentru lipsa programului investiţional, potrivit sindicatelor - ministrul Economiei susţine de vină sunt unele dispute dintre ministerul pe care îl conduce şi cel de Finanţe.

Faptul că CNH Petroşani nu are încă un buget de venituri şi cheltuieli pe acest an a dus la imposibilitatea încheierii unui nou contract colectiv de muncă, în prezent activitatea desfăşurându-se în baza prevederilor din documentul încheiat în anul 2008, care a expirat în luna aprilie. Lunar, contractul este prelungit prin acte adiţionale.