MENIU

Comitetul interministerial a discutat astăzi la Guvern despre împrumutul extern pe care România îl va contracta

Foto: Realitatea TV

Comitetul interministerial s-a întrunit astăzi la Palatul Victoria pentru a discuta condiţiile împrumutului extern pe care România îl va contracta. La şedinţă au participat premierul Emil Boc şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Astăzi vom avansa în materia discuţiilor cu privire la potenţialul împrumut pe care România o să-l angajeze de la Comisia Europeană şi FMI, analizând şi oferind în continuare mandat colegilor din Cabinet în discuţiile pe care le avem cu Comisia Europeană şi celelalte bănci implicate. De asemenea, vom face un schimb de informaţii cu privire la ceea ce a fost la Consiliul European, cu privire la vizita pe care domnul viceprim-ministru a făcut-o la Bruxelles şi la întâlnirea cu diverşi comisari europeni, deci vom lua cele mai bune decizii în Cabinet", a spus premierul Emil Boc, la începutul întâlnirii.

La rândul său, viceprim-ministrul Dan Nica a precizat că "ceea ce înseamnă astăzi procesul de evaluare se va finaliza cu o decizie care va fi aplicabilă membrilor Cabinetului".

"În funcţie de decizia pe care o vom lua azi, vom anunţa şi calendarul pentru săptămâna care urmează, astfel încât să avem o soluţie bună pentru România", a spus Nica. În această săptămână, Fondul Monetar Internaţional a finalizat evaluarea situaţiei economice a ţării noastre. Potrivit Cotidianul,analiza FMI arată că economia românească va intra în acest an în recesiune. Suma vehiculată pentru împrumutul extern este de 19 miliarde de euro. Guvernanţii au dat asigurări că în urma acordului cu Fondul Monetar, cota unică de impozitare şi TVA-ul nu vor creşte.

Citeşte şi: Berceanu: Suma despre care s-a discutat cu FMI este vreo 19 miliarde de euro

Mai multe articole despre:
BNR FMI analiză Mugur Isărescu