MENIU

Comitetul de experţi OMS s-a reunit astăzi pentru a analiza posibilitatea ridicării nivelului de alertă pandemică

Foto: RTV

Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a reunit astăzi pentru a analiza posibilitatea ridicării nivelului de alertă pandemică la 6. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al instituţiei, care a precizat că aceasta ar fi prima pandemie a secolului.

Nivelul 6 de alertă se activează atunci când sunt atinse două regiuni distincte în lume, cu focare autonome. Anunţarea pandemiei nu înseamnă însă că va creşte rapid numărul de cazuri sau că virusul devine mai virulent - precizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a confirmat până acum peste 27.700 de cazuri de gripă nouă în 74 de ţări şi şi 141 de decese. România apare şi ea în evidenţele instituţiei, cu 11 cazuri confirmate.

Mexicul are până acum 106 de morţi şi 5.717 bolnavi, iar americanii 27 morţi şi 13.217 de cazuri confirmate. În Canada, autorităţile au anunţat până acum 4 decese şi peste 2.400 de îmbolnăviri.

În Europa, Marea Britanie este ţara cea mai afectată, cu 666 de oameni diagnosticaţi cu gripă nouă. Spania are 331 de cazuri confirmate, Italia, 50, iar Germania, 78. Bulgaria are până acum doar două cazuri, la fel ca Cehia. Grecia a raportat 5 cazuri, iar Turcia 10. Rusia a anunţat 3 cazuri, însă a informat că doi dintre bolnavi s-au vindecat deja.

În Australia, sunt însă peste 1.200 de bolnavi de gripă. În Asia, Japonia este ţara cea mai afectată, cu 485 de cazuri confirmate, în timp ce autorităţile chineze au semnalat 142 de cazuri.