MENIU

Comisia de anchetă a Ministerului Sănătăţii a descoperit mai multe nereguli la Spitalul din Slatina

Foto: RTV

Comisia Ministerului Sănătății a finalizat evaluarea calității actului managerial şi a serviciilor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, acolo unde un bărbat a murit, pe 22 ianuarie, după ce a afost plimbat pe holurile spitalului. Comisia de anchetă trimisă de Ministerul Sănătăţii a descoperit mai multe nereguli la Spitalul din Slatina.

În perioada 27-29 ianuarie 2009, comisia Ministerului Sănătăţii a analizat aspecte privind activitatea Comitetului director şi a consiliului medical ale spitalului, precum şi a consiliului etic. De asemenea, s-a verificat modul de organizare şi funcţionare a spitalului, regulamentul intern, dar şi relaţia contractuală cu casa judeţeană de asigurări de sănătate.

În urma evaluării, comisia a concluzionat că activitatea şi calitatea actului medical la Spitalul Judeţean Slatina se defăşoară în prezent "la un nivel mediu". "Nu există o coerenţă a întâlnirilor consiliilor ce activează la nivelul spitalului, iar Regulamentul intern al unităţii este neactualizat. Nu există un Plan de dezvoltare a spitalului, iar la sfârşitul lunii ianuarie managerul spitalului nu întocmise Planul anual de furnizare de servicii medicale", arată raportul comisiei.

În plus, la nivelul unităţii sanitare structura de personal medical calificat este neacoperită. În ceea ce priveşte activitatea UPU, s-a constatat că neaplicarea standardelor de triaj face posibilă redirecţionarea pacienţilor către alte compartimente sau unităţi sanitare cu posibilitatea unor erori de diagnostic şi atitudine profesională.

Comisia Ministrului Sănătăţii a recomandat o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea activității în unitatea medicală: obligativitatea implementării şi respectarea standardelor şi a ghidurilor de bună practică medicală; supravegherea activităţii UPU şi a secţiilor spitalului pe o perioadă de şase luni de Centrul Universitar Craiova şi Direcţia de Sănătate Publică.

De asemenea, s-a stabilit obligativitatea detensionării relaţiilor interumane de comunicare eficientă între managementul unităţii şi reprezentanţii DSP, necesitatea organizării şi desfăşurării în regim de urgenţă a concursurilor pentru ocuparea posturilor de manager al Spitalului Judeţean Slatina, de director medical şi director administrativ, posturi ocupate în prezent de interimari.

Mai multe articole despre:
Ministrul Sanatatii Slatina bărbat