MENIU

Colţescu: Indiferent cine va conduce CCA, arbitrii trebuie să fie corecţi şi să îşi facă datoria

Foto: NewsIn

Centralul Sebastian Colţescu a declarat, miercuri, că situaţia din arbitrajul românesc este foarte gravă, dar asta nu trebuie să îi afecteze pe arbitri, care au datoria să se mobilizeze şi să demonstreze că sunt oameni corecţi.

"Mi-e greu să vorbesc, e o situaţie foarte grea pentru arbitrajul românesc. Noi trebuie să ne mobilizăm cât mai bine, să arbitrăm cât mai bine şi să încercăm să demonstrăm că suntem corecţi. Indiferent că e x sau y preşedinte la CCA, noi trebuie să ne facem datoria. De aceea ne-am făcut arbitri, ca să conducem corect, nu pentru că e Constantin sau Crăciunescu şef la CCA. Trebuie să ne vedem în continuare de treaba noastră", a spus Colţescu.

Acesta a fost completat de arbitrul FIFA, Cristian Balaj, care a afirmat: "Este o situaţie neplăcută pentru arbitrajul romnesc şi trebuie rezolvată într-un fel sau altul. Sper ca în cele din urmă situaţia să fie clarificată".

Robert Dumitru speră ca Gheorghe Constantin să poată demonta toate acuzaţiile care i se aduc, admiţând că în aceste momente situaţia este foarte neplăcută pentru arbitri.

"Şi aşa imaginea arbitrajului românesc e şubredă, încercam să venim cu un nou suflu şi chiar acum s-a întâmplat situaţia asta, e clar că vom avea de suferit şi pe plan internaţional", a spus Robert Dumitru.

Preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, şi-a dat miercuri demisia din funcţie, după scandalul legat de corupţia arbitrilor, decizia sa ajungând prin fax la secretarul general al FRF, Adalbert Kassai. Comitetul Executiv al FRF se va întruni joi pentru a discuta problema demisiei lui Gheorghe Constantin şi pentru a numi noul şef al CCA.