MENIU

Colegiul Medicilor din Bucureşti cercetează disciplinar un medic de familie acuzat de grave abateri

Foto: RTV

Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. solicită Colegiului Medicilor Bucureşti să-l sancţioneze pe medicul de familiei Angelica Opreanu, cercetată de Comisia de Disciplină ca urmare a sesizării disciplinare formulate de tăticul Florin Hnatiuc. Medicul specialist pediatru Opreanu Angelica a eliberat la cererea mamei copilului Alexandru Hnatiuc două adeverinţe medicale cu următorul conţinut.


Adeverinţa datată 24 februarie 2009: "De la ultima vizită la cabinet (ianuarie), copilul a slăbit un kilogram, are accese de agitaţie psihomotorie şi bulimie, urmate de vărsături care au urmat după fiecare vizită la tatal său. Recomand să fie vizitat copilul numai în prezenta mamei, întrucât este prea mic să fie despărţit de mama lui". Adeverinţa a fost eliberată la două zile după vizita făcută de copil la domiciliul tatălui conform programului de legături personale tată-fiu stabilit de Tribunalul Bucureşti. Medicul incită practic mama să nu respecte hotărârile judecătoreşti.

Adeverinţa datată 3 martie 2009: "Se recomandă, având în vedere vârsta mică a copilului şi faptul că nu a fost niciodată desparţit de mama lui, ca băieţelul să doarmă noaptea cu mama". Adeverinţa a fost eliberată la două zile după ce copilul petrecuse opt ore cu tatăl său la data de 1 martie, fără a rămâne peste noapte la domiciliul tatălui.

Cele două adeverinţe au fost depuse de către mama copilului în dosarele civile aflate pe rolul instanţelor de judecată, ca probe menite să influenţeze Justiţia pentru a diminua drastic programul de legături personale solicitat de tatăl băieţelului.

Domnul Florin Hnatiuc s-a adresat Colegiului Medicilor Bucureşti, acuzând-o pe doamna doctor Opreanu Angelica de grave abateri de la Codul deontologic al profesiei, de ingerinţă abuzivă şi nefondată în procesele celor doi părinţi cu scopul de a favoriza mama pacientului său minor, de influenţarea deliberată şi premeditată a Justiţiei prin fabricarea unor "probe" menite să conducă la pronunţarea unor sentinţe netemeinice şi nelegale.

Miercuri, medicul Opreanu a fost asistat în faţa Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor Bucureşti chiar de către avocatul doamnei Cristina Hnatiuc, mama pacientului său. Tatăl Florin Hnatiuc, asistat de preşedintele Alianţei T.A.T.A. şi medicul Angelica Opreanu s-au confruntat în faţa comisiei disciplinare medicale.
Mai multe articole despre:
copil judecată medic instanţă pacinet