MENIU

Colecţionarii îşi vând antichităţile ca să aibă din ce trăi

Foto: RTV

Au colecţionat obiecte şi au cumpărat cărţi zeci de ani, iar acum se văd nevoiţi să le vândă. Vorbim de proprietarii de antichităţi care nu au ce face şi trebuie să-şi rupă din colecţii ca să supravieţuiască. Din banii strânşi abia pot însă plăti întreţinerea sau medicamentele.

Aurel Bădescu a început să colecţioneze obiecte de când avea 20 de ani. A strâns sute, iar acum a venit, cu inima grea, să le vândă la Târgul de Antichităţi. Cel mai greu pentru Aurel este să se despartă de discurile pe care le-a ascultat atâţia ani de zile.

"Discurile alea, că eu am şi patefon, am şi discuri şi ascult cu plăcere muzica veche dar acum trebuie să le dăm şi pe astea. De voie, de nevoie", a declarat Aurel Bădescu, colecţionar. Aurel spune că pensia este foarte mică, iar din banii strânşi din vânzarea obiectelor pot să-şi cumpere măcar medicamente.

Târgul de Antichităţi nu se mai bucură însă de succesul de altădată. Mulţi vin să admire, puţin cumpără. Târgul de antichităţi a adunat câţiva zeci de colecţionari, dar şi firme specializate în antichităţi.